Sürekli İş göremezlik Tazminatı: Trafik kazası sonrası kişinin vücudunda meydana gelen maluliyet sebebiyle ömrü boyunca maruz kaldığı (maluliyet oranı ile orantılı) efor kaybı tazminatıdır. Tazminat hesabında kişinin yaşı, maluliyeti, geliri ve kazadaki kusura katılımı dikkate alınmaktadır.
Destekten Yoksun Kalma Tazminatı: Trafik kazası sonrası vefat eden kişinin desteğinden yoksun kalan yakınlarının hak kazandığı tazminat türüdür. Bu tazminatı hak edebilmek için vefat eden ile akrabalık ilişkisi şart olmamakla birlikte, vefat etmeden önce vefat edenden destek alınıyor olunduğunun kanıtlanması yeterlidir.
Geçici İş Göremezlik Tazminatı: Trafik kazası sonrası kişinin %100 malul sayıldığı süreci ifade eden geçici iş göremezlik, bu süreçte kişinin hiç çalışamıyor olması sebebiyle mahrum kaldığı gelirin ikamesi amaçlı hak edilen tazminat türüdür.
Bakıcı Gideri Tazminatı: Kişinin geçici iş göremezlik süresi içerisinde bakıcıya ihtiyacı olan süre tespit edilmek suretiyle ve bu sebeple ödenecek tazminat türüdür. Bakıcı gideri tazminatında en önemli husus, Yargıtay Kararı ile sabit olmak üzere kişinin bakıcı tutmamış olması halinde dahi bakıcı gideri tazminatına hak kazanmasıdır.
Tedavi Giderleri: Kazazedenin iyileşme sürecinin süresi ve kalitesini belirleyen en önemli etken tedavi süresinde aldığı sağlık hizmetidir. Bu sağlık hizmetine ulaşabilmek için harcanan bedelin ise diğer tüm haksız fiil zararlarında olduğu gibi zarar veren tarafından karşılanması gerektiği Türk Borçlar Kanununda açıkça belirtilmiştir.
Manevi Tazminat: Yaşanan acı verici olay sonrası kişinin yaşadığı travma, ıstırap, keder gibi yıpranmalar sebebiyle zarar verenden talep edebileceği tazminat türüdür. Bu tazminat türünde sürekli iş göremezlik tazminatında olduğu gibi bir hesaplama söz konusu olmayıp, miktarın tespit edilmesi, olayın koşullarına bağlı olarak hakimin taktir yetkisindedir.